Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2011 15:56 - Избори 2011 – ближи си сладоледа
Автор: toxic Категория: Други   
Прочетен: 22782 Коментари: 45 Гласове:
35

Последна промяна: 15.09.2011 15:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

   “Няма значение дали котката е черна или бяла. Важното е да лови мишки” - казал Дън Сяопин, метнал мързеливия котарак навън и затръшнал вратата зад него. Долу-горе това изчерпва и коментарите по изборната ситуация, която с тези темпове няма да стигне по рейтинг и “Черешката на тортата”.

  Гледам шоуто, наречено “Президентски избори” и си мисля как този път номерът да избера най-малкото зло няма да мине. Защото няма най-малко зло.

  Грабвам един сладолед “Boss”. Ситуацията е екстремна и изисква качествени бързи въглехидрати. И така, караме по ред:

***Г-н Ивайло Калфин.

   Не мога да си представя да гласувам за червен президент. Тази партия няма място в историята и ако зависи от мен ще я забраня със закон /метафорично казано/

   Моите уважения към левите идеи, но цялата история на БКП и БСП показват, че няма по-лицемерна и зловредна напаст търкала президентски, премиерски и депутатски столове. Не може да им се отрече известен комедиен талант в опитите им да разчувстват 80-годишния електорат с избрани кадри от “На всеки километър”, с главна мъжка роля - секссимволът на българското кино от преди 40 години. Кадри, по-подходящи за номинации за “Златните малинки”, а не на избори за висш държавник, който ще ни представлява пред по-цивилизования свят и ще бъде военачалник на армията. Обективно погледнато трябва да признаем на г-н Първанов най-голямата му заслуга - “изстреля” България на 37-мо място в класацията за най-привлекателен президент. Нещо, което не е по силите на Калфин, а за вицепрезидент няма подобни чартове.

   ***Г-н Росен Плевналиев

  Той има вид на човек, който трудно казва “не”. В някакъв минал момент беше заявил, че не иска да става президент и не става за политик. Симпатиите ми са на негова страна, но Бойко...ах, този Бойко, ако се ядоса много ще уволни и него. Слънцето на премиера е толкова ярко, че строителният министър мъждука с бледа отразена светлина. Ако Плевналиев стане президент, фразата “президентско вето” ще изгуби същността си, превръщайки се в случаен сбор от думи. 

   ***Г-жа Меглена Кунева. 

  Лично аз не си спомням за нищо съществено, което да е направила в Европарламента /освен едно, но то е хм...private и out of the question/. Да, наистина се чуха хвалби по нейн адрес от колегиете й в ЕК, но дали причината е това private обстоятелство или похвалите са искрени, няма как да знаем. Какво направи Кунева за България през времето на пребиваването си в Европарламента? Май нищо. Ако е имала някакъв принос в защитата на потребителите, странно че никой не го спомена. А и храните в Еврозоната не станаха по-безопасни. Иначе наистина има шансове – много от дамите солидарно ще гласуват за нея, защото е първата жена-президент в страната. Така, както негрите подкрепиха Обама. Доста хора си мислят, че тя е независим кандидат. Зад нея обаче стоят скритите амбиции на инициативния комитет, който я подкрепя /разбирай НДСВ, от където бе лансирана преди години/, а на биографията й би завидял всеки номенклатурчик . Освен това съпругът й - г-н Пръмов е бивш партиен функционер и се свързва с ВИС. Самата Кунева обаче е неутрална и независима – разправяй после, че не стават чудеса.

  ***Алексей Петров. 

  Защо няма да гласувам за него? ....е, вие пък искате всичко да ви казвам. Тайна!

  ***Волен Сидеров.  

Някакви смътни асоциации за джамии, кървави чешми, време разделно, голи снимки с пура в ръка. И толкова. Нищо президентско. Това е проклятието на телевизия “Скат” – който я напусне и спре да плюе по турци, цигани и комунисти, влиза във властта и никой повече не си спомня за него. Освен ако не направи скандал в немски самолет.

  ***И накрая, но не на последно място – Светльо Витков. 

Надушвам, че сме от една порода. Той не е юрист, философ, не е завършил в Москва, може би дори не в виждал Кремъл. Той е певец, а артистите са темпераментни, чувствителни и искрени. И си представям как в Белия дом Обама го приветства усмихнат: “Хейй, мистър Президент...Найс ту сии ю, dude! Какво мислиш по въпроса за българо-американските взаимоотношения и разполагането на ракети в подкрепа на Турция, че ми изядоха ушите?”

А Светльо, също толкова лъчезарно усмихнат отговаря: “Здрасти, пич! Еми к’во да ти кажа...Боли ме г***”  Наскоро се чу, че Витков участвал в кампанията “Един ден без нецензурна дума”.

  Та така, ближа си сладоледа и сверям президентските кандидатури по котешкия критерий на мъдрия Дън Сяопин. Но не виждам в тях оня истински котарак, който ще обърне гръб на препълнената паничка с Уискас, която услужливо ще му предлагат икономически групировки, корумпирани партии, престъпни босове, монополи, олигополи, чуждестранни компании със съмнителни интереси и т.н.  За да хукне да лови мишки.

  Не, няма такъв. 

  Само Пустота и политически фън шуй, както би казал уважаемият господин Дън.

 image




Гласувай:
36



1. gwendoline - Този постинг трябва да излезе на първа страница, че да го прочетат повечко хора! :)))
15.09.2011 21:57
Браво, споделям анализа на 100%!
цитирай
2. captain - :))))))))
16.09.2011 08:23
Сложно нещо е цивилизацията. Мислиш за политика, за сметки, за съседите клюкари. А в свободното море няма такива неща. Зависиш само от попътния вятър. Пък и за него не ти пука, защото най-добре е на палубата по бански. Тогава друго не те интересува.
цитирай
3. gadfly - ...
16.09.2011 08:41
Нивото на предстоящите избори е толкова ниско и селско, че няма да се учудя ако пуснат гласуване с СМС-и...
цитирай
4. skalistmuj - По избори раздават кебапчета. Къде?
16.09.2011 09:13
цитирай
5. alegatora - Чудесен постинг.
16.09.2011 09:18
По избори дават и капачки за буркани - навсякъде.
цитирай
6. slk - :)
16.09.2011 09:24
много добро!
цитирай
7. nicodima - Браво!
16.09.2011 09:40
Само ще допълня...
За бат` Светльо Хиподилски - той е от хората, които лесно могат да ударят една м...а на света, политиката, Бога, Вселената и всичко останало : ))), в това число и на Президентството и нашите напъни да изпълним институцията със съдържание...
С две ръце ще гласувам за него, просто защото няма по-голямо съвпадение от характера на институцията / по Конституция / и характера на Светльо!
Поздрави!
цитирай
8. irin4eto - Това поне е написано разбираемо:)
16.09.2011 09:48
Другите ми изглеждат сложни.
цитирай
9. rustam - Така ще е положението,
16.09.2011 09:50
докато не се сетят в таз държава да вземат да издигнат твоята кандидатура - най-умната и най-красивата.

Само че, опасявам се, в ЦИК няма да приемат регистграцията, заради фолшифицирани списъци, също както и този "постинг", където един и същ армейски сержант се е "разписал" с 4 коментара, но с различни "фамилии"

:)
цитирай
10. captain - Дядо Руcтаме,
16.09.2011 10:08
аз ще ти помогна да се изложиш още повече. Вчера засякох още един профил, за който изобщо не подозирах, че е твой. Знаеш ли как? Заради голямата ти лъжлива уста. Всяка твоя дума се обръща срещу теб. Само за последната седмица получих четири писма от хора, които не вярваха, че си чак такъв гамен. Сега викат "Вярно бе".
Tа продължавай:))))))))))))
цитирай
11. brig - Светльо Витков може да е наказат...
16.09.2011 10:33
Светльо Витков може да е наказателен вот един вид, да обере гласовете на недоволните от партийния буламач. Аз ще гласувам за него.
цитирай
12. captain - Дядо Рустаме,
16.09.2011 10:43
този профил аз отдавна го броя за твой. Заключението не беше мое, а на друг, но го приех, защото само ти можеш да пишеш такива глупости. И за Токсик твърдеше много неща, и за мен също. От Панталеев говореше съвсем различно. Pазбери се със себе си най-накрая. Hе е хубаво толкова да си противоречиш.
цитирай
13. ve6titsa - Това,че жените ще гласуват за М.Кунева
16.09.2011 10:48
не мисля че е вярно.Аз лично се страхувах,че ще бъдат издигнати много кандидатури на жени и ще бъдем принудени да гласуваме за някой,само защото е мъж/което не е дотам сигурно/.Ходя при мъж зъболекар и мъж гинеколог.И не смятам,че политиката е женска работа.Може още от пещерно време да ни се е налагало да бъдем по-комуникативни,да обръщаме внимание на малките неща и да разчитаме на интуицията си,но в крайна сметка мъжът е този,който е ходил да ловува и може да мисли мащабно.
цитирай
14. tutankhamon661 - toxic
16.09.2011 11:24
Всъщност Плевнелиев не е толкова безволев, колкото мислиш.
За момента всичко е в сферата на предположенията.
Ще потърся една публикция, в която Плевнелиев обяснява, че много пъти е спорил с Борисов, и ще ти пратя линк.
цитирай
15. penchoan - Да, коментарът е правилен, но е п...
16.09.2011 11:38
Да, коментарът е правилен, но е пропуснат Атанас Семов - един достоен човек, но за съжаление - неизбираем.
Според мен аутсайдерите Калфин и Кунева нямат шансове за президентския стол. Остава Плевнелиев, като некомпрометиран, но негоден и много слаб кандидат. Той би останал в сянката на Борисов и дори на президента Желев.
Но това е положението - ако от изборите зависеше някаква промяна, щяха да забранят изборите.
цитирай
16. hamstera - Тия избори ще са поредния цирк!
16.09.2011 11:58
Отдавна имам права като гласоподавател, но за първа година възнамерявам наистина да си ближа сладоледа някъде. Тази държава няма да се оправи, докато не се прочисти от номенклатурчиците и техните деца!
цитирай
17. sherif - Искам да успокоя всички съвестни граждани,
16.09.2011 12:09
че изборите ще минат мирно и тихо. Ние от службите вече маркирахме територията и всяко вредно влияние ще бъде елиминирано на секундата.
Приятно гласуване на всички!
цитирай
18. toxic - gwendoline, благодаря :) има много ...
16.09.2011 14:25
gwendoline, благодаря :) има много по-стойностни неща за четене. Написаното в поста е това, което аз мисля, без да претендира за истинност, всеобхватност и т.н. ;) Поздравче.
цитирай
19. toxic - captain
16.09.2011 14:26
да, но ако попаднеш на стадо русалки както в последния ти филм става напечено. Изобщо няма да ти дадат право на вот, само на последни желания :)))
цитирай
20. toxic - Нивото на предстоящите избори е ...
16.09.2011 14:30
gadfly написа:
Нивото на предстоящите избори е толкова ниско и селско, че няма да се учудя ако пуснат гласуване с СМС-и...


Биха го направили, но тогава ще настане мафиотска стрелба между gsm-операторите за сделката на живота им. Няма лошо - един-двама от тях на дъното на океана - това ще е едно добро начало :))
цитирай
21. toxic - skalistmuj
16.09.2011 14:33
За кебапчета не са ме питали, тук предлагат по 50 лв за глас за едно от местните "величия". Ще ги питам за кебапчета, ако настояваш :))
цитирай
22. toxic - Само ще допълня. . . За бат` Светльо ...
16.09.2011 14:36
nicodima написа:
Само ще допълня...
За бат` Светльо Хиподилски - той е от хората, които лесно могат да ударят една м...а на света, политиката, Бога, Вселената и всичко останало : ))), в това число и на Президентството и нашите напъни да изпълним институцията със съдържание...
С две ръце ще гласувам за него, просто защото няма по-голямо съвпадение от характера на институцията / по Конституция / и характера на Светльо!
Поздрави!


Радвам се, че имаш избранник. Нищо лично нямам против кандидатите, просто не се вписват в моята представа за президент :)
Поздрави и на теб.
цитирай
23. toxic - alegatora, slk, irin4eto, благ...
16.09.2011 14:41
alegatora, slk, irin4eto,
благодаря за коментарите, животът е пред нас и избори ще има още много. Всъщност май и политиците така си мислят за себе си?! :))))
цитирай
24. toxic - приятелю rustam,
16.09.2011 14:48
сигурна бях, че рано или късно ще признаеш, че съм най-умната и най-красивата ;))
блогът ми е свободен за коментари - кой от колкото профила си иска. Не забравяй, че и на теб и на още един твой съмишленик ви позволявам да коментирате от повече от един профил :)
Само не обиждай блогърите, който коментират, защото освен, че ще те изтрия, ще ти отнема и удоволствието да коментираш тук :)
И тогава ще ти се наложи да пишеш обидни постинги за мен от собствения си блог. Не разваляй така крехкото равновесие между нас. Животът е много повече от хейтърстване в мрежата :D
Да ти припомням ли пак, че детективските ти умения не струват нищо и около 3-4 месеца обявяваше и мен за профил на Тутанкамон. Намери си друго хоби, в което да си добър :)
цитирай
25. toxic - Светльо Витков може да е наказат...
16.09.2011 14:56
brig написа:
Светльо Витков може да е наказателен вот един вид, да обере гласовете на недоволните от партийния буламач. Аз ще гласувам за него.


Да, може. В момента се търси различната визия за президент - не бивши царски величества, спасители, силни мъже с непоколебими брадички и т.н. Според някой любителски анкети Светльо има дори преднина пред останалите. Те не са ориентир, но се вижда, че има доста хора, които го харесават.
цитирай
26. toxic - не мисля че е вярно. Аз лично се ст...
16.09.2011 15:03
ve6titsa написа:
не мисля че е вярно.Аз лично се страхувах,че ще бъдат издигнати много кандидатури на жени и ще бъдем принудени да гласуваме за някой,само защото е мъж/което не е дотам сигурно/.Ходя при мъж зъболекар и мъж гинеколог.И не смятам,че политиката е женска работа.Може още от пещерно време да ни се е налагало да бъдем по-комуникативни,да обръщаме внимание на малките неща и да разчитаме на интуицията си,но в крайна сметка мъжът е този,който е ходил да ловува и може да мисли мащабно.


Ако само това не е вярно, направо е добре :)) Мина доста време от животът в пещерите и нещата се промениха. Освен това при индианците /забравих кои от тях ;)/ са управлявали 6 месеца женския племен съвет, 6 месеца - мъжкия, без на женския да му се налага да ловува :))
Но си права - колкото по-високо отиваме в ръководните постове, толкова повече намалява женското присъствие, докато стигне 10% за най-високите етажи. Този процент върви нагоре в последното десетилетие.
цитирай
27. toxic - Да, коментарът е правилен, но е п...
16.09.2011 15:09
penchoan написа:
Да, коментарът е правилен, но е пропуснат Атанас Семов - един достоен човек, но за съжаление - неизбираем.
Според мен аутсайдерите Калфин и Кунева нямат шансове за президентския стол. Остава Плевнелиев, като некомпрометиран, но негоден и много слаб кандидат. Той би останал в сянката на Борисов и дори на президента Желев.
Но това е положението - ако от изборите зависеше някаква промяна, щяха да забранят изборите.


Напълно съм съгласна с теб. Семов и още един двама ги пропуснах, защото в пручването, което гледах имаха пренебрежимо малък дял. Ще видим какво ще се получи на финала. Кунева няма да стигне и "полуфиналите" вероятно, не знам. Жена-президент - това е нещо ново, но тя е доста непопулярна и въпреки, че се надяват да я сжържем с европейски ценности и бла бла не ми се вярва да се получи.
цитирай
28. toxic - Отдавна имам права като гласопо...
16.09.2011 15:13
hamstera написа:
Отдавна имам права като гласоподавател, но за първа година възнамерявам наистина да си ближа сладоледа някъде. Тази държава няма да се оправи, докато не се прочисти от номенклатурчиците и техните деца!

Здравей, засега и аз клоня натам. Не искам да гласувам за някой, защото не харесвам другите. Цялата ни система на гласуване е тъпа - дават ни "уж" избор, от лица, които те ни натрапват - бивши, настоящи, едни и същи хора се мотаят във властта и зациклянето е пълно.
цитирай
29. toxic - че изборите ще минат мирно и тихо. ...
16.09.2011 15:21
sherif написа:
че изборите ще минат мирно и тихо. Ние от службите вече маркирахме територията и всяко вредно влияние ще бъде елиминирано на секундата.
Приятно гласуване на всички!


Шефе, хайде кандидатирай се и ти! Аз ще ти направя рекламен клип как режем не ленти, а лицензи, договори и незаконни нотариални актове. И ще стоя до теб както Плевналиев до ББ на откриване на 20 метра магистрала :))) /joke
цитирай
30. toxic - tutankhamon661
16.09.2011 15:30
tutankhamon661 написа:
Всъщност Плевнелиев не е толкова безволев, колкото мислиш.
За момента всичко е в сферата на предположенията.
Ще потърся една публикция, в която Плевнелиев обяснява, че много пъти е спорил с Борисов, и ще ти пратя линк.


Ще видим, радвам се, когато не съм права за подобни неща.
цитирай
31. virtu - Ха ха ! И аз си ближа сладоледа !
17.09.2011 11:01
Аман от плевни , калфи и прошки !
Светльо Витков е моят президент ! Ха ха !
Нали искат цирк , ще си го получат !
Малко ли театър ни разиграваха и все същите статисти ни вадиха от нафталина .
Светльо има харизма ! :)))))))))))))))))
цитирай
32. toxic - virtu,
17.09.2011 13:54
ахам, а после ще ни кажат: "Когато трябваше да действате вие си близахте сладоледа, нали! Ето ви сега криза, инфлация, наводнения и грип!!" :)))
цитирай
33. virtu - Сега слушах Светльо !
17.09.2011 13:58
Ами много добре си говори момчето и никакви обещания не даде , щото не може да ги изпълни !
Аз вече съм решила за мен !
Сега ще агитирам още 5 човека !
И така от дума на дума !
Сладоледът няма нищо общо !
Аз не смесвам удоволствието с политиката , както някои други !
цитирай
34. toxic - Сладоледът е само шега. Има време, ...
17.09.2011 14:05
Сладоледът е само шега. Има време, ще помисля. Няма да го приемат насериозно Светльо и ще го направят на маймуна с номера от ДС, флашки, интрижки и т.н. Царе са. Затова ми се искаше да е някой по-опитен, поне да знае какво да очаква от тях.
цитирай
35. virtu - Аз съм убедена !
17.09.2011 18:39
Сам се е издигнал в живота . Не е подставено лице на никой .
Не е корумпиран . Не е свързан с тези или онези .
Много си е сериозен даже .
Сравнение с другите , дето отричат като ощипани госпоици . Няма агентурно минало .
Аз пък го взех съвсен на сериозно . Даже проверих дали са го регистрирали в ЦИК.
Трябва да събере тези 7000 подписа .
Пък после Българският народ ще направи какво? Изненада !
Ако щеш вярвай , но аз вярвам :
http://virtu.blog.bg/hobi/2011/08/31/synuvah-syn.811567
цитирай
36. elinora - Еха, toxic,
19.09.2011 17:30
направо ми разтопи сладоледа от кеф! :)

пп не се кефя на предстоящите избори - напротив, ужасена съм от безпътицата...
кефя се на твоя талант да пишеш винаги интересно и ...мъдро! :)
цитирай
37. stoineff - Доста нежно ги
19.09.2011 18:46
представш тия "Айдуци" както вика баба ми. :) Поздрав за готиния посинг!
цитирай
38. blagovestie - Я колко добре си го казала!
20.09.2011 07:13
Поздрави :)))

Само не знам накъде отиваме и как да променим посоката та да стане положителна. Така сме се насадили... Някакви идеи?
цитирай
39. toxic - Ели,
20.09.2011 15:56
и ти радваш много с постингите си. Права си за безпътицата, имам чувството, че свестен човек не може да въобще да се "докосне" до властта - сякаш някакви гангстерски кланове са си разпределили териториите. Ако е така, изходът е само един и той не е от мирните :) Но няма да се случи това. Просто хората ще се спасяват поединично, а с държавата - каквото стане. Не е задължително да я има или да е просперираща. Пък и ние не сме длъжни да живеем в нея.
цитирай
40. toxic - stoineff,
20.09.2011 16:02
нежно, не ами...:)) Много мразя "лаенето" в интернет, полза никаква.
Поздрави и на теб :)
цитирай
41. toxic - blagovestie,
20.09.2011 16:17
здравей, слънце. Идеи? Нямам. Или по-скоро имам, но те са в областта на фантастиката. ;)
Глобални са процесите, не само в България. Всичко е принципно сбъркано и се разпада отвътре. Не сме само ние с корумпираните политици и загиналата икономика.
:*
цитирай
42. blagovestie - Не ни достига оптимизмът
20.09.2011 16:20
за фантастични сценарии вече, м? Ето това вече наистина плаши...

Благословена вечер, Токси! :**
цитирай
43. tutankhamon661 - toxic
20.09.2011 16:55
Ето един линк по въпроса за обезличаването на Плевнелиев:

http://new-information.alle.bg/president/election/refusal/
цитирай
44. анонимен - Урни за избори 2011 Urni za izbori 2011
11.10.2011 10:44
Ето и снимки и клип на новите урни за Местни и Президентски избори 2011. <a href="http://mouse-

ps.com/bg/posts/view/13">тук</a>

или на сайта www.mouse-ps.com в новини.
цитирай
45. анонимен - Компания «Газовоз» — автономная газификация. Профессионально
02.02.2012 07:42
<img>http://www.gazovoz.com/images/logo1.jpg</img>

Несмотря на то, что наша страна является одним из крупнейших производителей и экспортеров природного газа, далеко не везде есть возможность подключения к централизованной сети газоснабжения. Даже в Ленинградской и Московской областях есть еще немало мест, куда не проведены газопроводы. Именно там часто строятся загородные дома, коттеджные поселки и промышленные объекты. Однако это не означает, что новые дома и коттеджи придется топить по старинке углем или дровами. Для того, чтобы обеспечить их «голубым топливом», достаточно обратиться в нашу компанию и заказать монтаж системы автономного газоснабжения.

<a href=http://www.gazovoz.com/faq.php>зависимость плотности пропана от температуры</a>

<a href=http://www.gazovoz.com/faq.php>плотность жидкой и газообразной фазы сжиженного пропан бутана газа 20</a>

<a href=http://www.gazovoz.com/useinfo.php?id=2139>нагнетатель природного газа для дома</a>

<a href=http://www.gazovoz.com/>монтаж газоснабжения</a>
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: toxic
Категория: Забавление
Прочетен: 1287518
Постинги: 77
Коментари: 1398
Гласове: 2182
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031