Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2011 13:59 - Вето за Шенген – войната на лалетата
Автор: toxic Категория: Други   
Прочетен: 14956 Коментари: 28 Гласове:
18

Последна промяна: 23.09.2011 14:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

   
    Вече чухме българската позиция по въпроса за Шенген: всички мерки и предписания са изпълнени и холандците не ни пускат “на инат, защото ги дразним” ;) Холандският ежедневник De Volkskrant обаче има друго мнение по въпроса:

“Поздравления! Провалихте се на теста за Шенген”

image

   В статията се посочва, че ветото е добра новина за всички българи и румънци, защото ще принуди правителствата им да положат повече усилия в борбата с корупцията и престъпността:
 “Отказът на Холандия да премахне граничния си контрол за тези две страни, определено няма да се посрещне добре в някои политически кръгове. Това може вече да се види на Румънската граница, където няколко тира, превозващи лалета от Холандия са задържани от 17 Септември, под предлог, че може да съдържат опасна бактерия и няколко пратки с цветя вече са върнати обратно в Холандия. Изглежда “войната с лалета” няма да бъде единствената реакция на наложеното вето, особено в светлината на изказванията на българския външен министър. Интересна е обаче реакцията на населението на тези две страни – продължава статията –  54% от българите и 70% от румънците намират отказът за присъединяване към Шенген за справедлив, въпреки че техническите условия са изпълнени и разбират позицията на Холандия, че страните им трябва да наблегнат на борбата с корупцията и организираната престъпност”.

   Медията припомня случаят с българската журналистка Лидия Павлова, която преди няколко години спечели международната награда “Смелост в журналистиката” за написването на серия статии, уличаващи мафията в родния й град. След които колата й бе взривена, а синът - жестоко пребит.
“Срокът за влизане в Щенген зависи единствено от самите страни – долколко бързо те ще се опитат да се справят с проблемите си с престъпността и корупцията”, казва в заключение De Volkskrant.

 image


  И така “лалетата” ни отрязаха – те не искат мерки от типа на празнично ритуално “замазване и освежаване” по случай присъединяването ни към Шенген, а “основен ремонт”. И получават подкрепата на половината от българските граждани, защото само ние си знаем как свободно летят контрабандни стоки по границите ни и че няма такова животно като “беден митничар” у нас. Навеждаме глава и заради престъпната напаст от цигански и български произход, която ни създаде славата на тъмни балкански субекти навсякъде в Европа. Намразихме и политиците си, на които многократно им бе казано, възпитано и по европейски, че основните ни проблеми са точно престъпност, невиждана корупция по всички нива и преливане на мафиотски структури във властта, а те “не могат да се справят”. Защото трябва една съдебна система  и изпълнителна власт  да се самоарестуват и самоосъдят, което е само хипотетична възможност.

От друга страна обаче Холандия има проблем с имигрантите, което е втората и не по-малко важна причина за наложеното вето. В страната съществуват дясноцентристки антиимигрантски настроения, които се разрастват и имат свое представителство във властта. Холандският министър на имиграцията Герд Леерс заяви наскоро пред парламента, че правителството ще приеме пет мерки, които  които ще затегнат контрола върху имиграцията в страната. Не, няма да връща Светата инквизиция, но ще депортитира престъници, ще затрудни мераклиите за сключване на фиктивен брак  и ще криминализира нелегалното пребиваване  в страната. 

Холандците са издържлив народ – изпращахме им крадци, които да източат банкоматите им и да сринат банковата им система – те ги арестуваха. Проститутки – да ги развратим и деморализираме, арестуваха и тях. Изпратихме  и подривни ромски елементи – да цапат и да се размножават, дано ги асимилираме – те пак оцеляха. Но сега "лалетата" отвръщат на удара, казвайки ни "Не", а нашите "скрити оръжия" са изчерпани.  
"Не", защото не искат да им създаваме повече неудобства и да пилеят обществени средства в името на европейската братска любов към бедния ближен. "Не" като "нетолерантност", в каквато ги обвиняват напоследък. Иначе би било мазохизъм.

 

 

 



Гласувай:
18




1. tutankhamon661 - toxic
23.09.2011 14:38
Много пъти съм казвал и се знае - вината е изцяло в българския съд.
Докато хвалят полицията, недоволстват от присъдите.
Имам си любим пример, който вече се изтърка: по каква логика гранатометът може да е семейна реликва? Защото точно така го определи българският съд.
При това положение не виждам как ще оценят "качествената му" работа, след като няма такава.
Hе Куцкова, а още сто куци коне да излязат, барабар с националния отбор по футбол, хората виждат фактите. Никой не ни е виновен.
цитирай
2. toxic - Фараоне,
23.09.2011 14:58
ние си ги знаем проблемите, но защо очакваме други страни да ги търпят. Боядисахме, сложихме малко техника по граничните пунктове и сме готови. Да, но за тях не е така и са напълно прави.
На тоя с гранатомета да не му отвориш домашната аптечка - ще се шашнеш от "лекарствата" за лична употреба :)))
цитирай
3. tutankhamon661 - 2. toxic - Фараоне,
23.09.2011 15:04
toxic написа:
ние си ги знаем проблемите, но защо очакваме други страни да ги търпят. Боядисахме, сложихме малко техника по граничните пунктове и сме готови. Да, но за тях не е така и са напълно прави.
На тоя с гранатомета да не му отвориш домашната аптечка - ще се шашнеш от "лекарствата" за лична употреба :)))


Защото сме свикнали все да ни пускат аванта - не само на държавно ниво.
Също и едни да работят, а други да плачукат.
И като го кажа това, все ще се намери някой да поизлъже, че българинът е работлив. Може да е бил преди комунизма, но половин век унищожаване на ценностите не се лекува лесно.
цитирай
4. toxic - Няма да ни пуснат аванта този път. ...
23.09.2011 15:29
Няма да ни пуснат аванта този път. Техните медии не падат по-долу от нашите и обичат "лошите" новини. Такъв образ ни е създаден, че който не е идвал в България си ни представя като бай мангал, с трети клас, скъсани обувки и с бутилка алкохол менте в ръка.
цитирай
5. alenab - Забавно е
23.09.2011 16:06
В моята сфера има аналог на метричата система (MKS), метър-коментиращ-стюпид.
В нея, /чудно?!/, като подобие на акър /imperial units/, мерна единица за коментар е един Камон.
Говорим за площ, за обем няма такава малка единица.
В нашият случай, наноКамон, удовлетворява...
цитирай
6. elinora - Както се казва - всяко зло за добро! :)
23.09.2011 16:06
Сега нашите политици като се стегнат, па като ни оправят държавата, като стой па гледай! И на есен с песен - пак пред вратите на пустия Шенген или на бригада в някоя Холандска оранжерия за лалета :))
Каквото и да си говорим, прави са, че ни отказват,( за огромно наше съжаление и срам). Прави са!
цитирай
7. toxic - 5. alenab,
23.09.2011 16:10
браво, браво. Поздрави на Магаданския институт :)))
цитирай
8. toxic - Ели,
23.09.2011 16:18
elinora написа:
Сега нашите политици като се стегнат, па като ни оправят държавата, като стой па гледай! И на есен с песен - пак пред вратите на пустия Шенген или на бригада в някоя Холандска оранжерия за лалета :))
Каквото и да си говорим, прави са, че ни отказват,( за огромно наше съжаление и срам). Прави са!


За разлика от нас те се отнасят сериозно към проблемите си и ако имиграцията е един от тях -решени са да се справят. Предполагам са имали доста толерантни закони и са ги наводнили с приходящи "гастарбайтери", естествено, че ще защитават своите интереси. Въобще не го виждам Европейския съюз - досега членки бяха приблизително равностойни страни и нямаще бедни роднини, които да дърпат на буксир. Не бих се изненадала ако се разпадне цялата идея в някой бъдещ ден.
цитирай
9. alenab - Мерси
23.09.2011 16:31
Програмата на института, я градим на постингите ти.
Триъгълникът Египет/ХахаКамон/, евенки и чукчи /Спаротрак/ и Токсик/дот/, са /фу:(/ндамент на блоговата наука.
То затова сме инсти/Тут/
нано


цитирай
10. toxic - Пиши си, Аленче, не ми пречиш. Само ...
23.09.2011 16:47
Пиши си, Аленче, не ми пречиш. Само извади мустаците от супата, че пада черна козина в нея. ;))
цитирай
11. анонимен - e i kakvo napravi Stoi4koFFF// i me prostavaite za mrsotiite
23.09.2011 20:31
Izre4e krilatata fraza: koi e toia Stanishev...

namesto da ide pri Kroif, nalie Golandec, i da go pomoli kato priatel da se obadi na holadskia kabinet da glasuvali za nas i priemaneto ni v Shengen. ne, nisto takova.

sega Kuneva pita kade e Boiko i zasto lenti4kata za Shnegen ostabna nesriazana.

a udaryt na Merkel v ramoto na Rosen Plevnaliev be tolkoz silen, 4e Rosen se trkulna 4ak v skuta na baba S Varatanian a nie se svihme navrtiani iz sinurite ot sram Baruch Borisof i Sfetofar Svetoofarov- Ceco lujeco sa obiaveni za korumpirani, teroristi i moshennici ne ot BSP i SDS, a ot EU kadeto Narodnata Partia v koiato GERB ima grobno prisystvie ni pokaza sreden prst ot sredno evropeska drzava sys sredni razmeri koito oba4e im stiga da ni preebat.

Sled greshkata na Shengen Shengenov s prikazkite mu za Plevnaliev i nekakva si tam korupcia, sega Ceco povede 4etata grobari i gi pokateri na Radecki ( a platiha li si vhodnite bileti), 4akam s netrpenie kak Dogan ste reagira na tozi giaurski hod. Ceco omerzavi koraba, po podobie na onazi svatba v Eksinograd. Povrsta mi se, no ne sam ial, pikae mi se ama ne sam pil ot 10 dena bira, vse oste oba4e mojeme da serem- i s goliamo gusto ste im driskam po glavite gysto za da puknat ot preiazdane s guvna.

edna goliam slza mi tekna ot okoto, dete bez igra4ka vyv ryka rovi4kashe s kle4ka w kofata s bokluka....

цитирай
12. metoovch - Къв шенген бе охлюви, нямаме по 5 ...
23.09.2011 23:36
Къв шенген бе охлюви, нямаме по 5 стинки в джоба да се качим на градския транспорт те за шенген се натискат. 70 процента от населението никога няма да излезе от българия дори, за кво говорим. Боли ги фара хората за шенген, хляб трябва, еднакво отношение към селото и града, възможност за работа и развиване на бизнес. Хората да работят и да се замогват със спечеленото. Народа да се развива а не лумпенизира, да могат младите да правят деца на които да им осигурят бъдеще не копелета пръкнати без никва перспектива, замърсяващи само земята.
Ревнали за шенген... още а не гледат че сме най-бедната държава в региона. Бедните, слабите и наританите никой не ги ще и ще е по-скоро от съжаление ако един ден не приемат някъде. Тръгнали да се натискат с Германия и Франция и т.н. охлюви.
цитирай
13. lisa19 - То да е само корупцията и съдебната система...
23.09.2011 23:41
Колко камъчета обръщат колата. За някои са дребни, но си спират движението. Поздрави за поста.
цитирай
14. despinida - Правилно...:))
24.09.2011 10:50
canis написа:
Българската асоциация на пушещите холандска трева и други холандски боклуци обявиха бойкот и спират да пафкат. Действията са в отговор на спъването за влизането на България в Шенген от страна на Холандия...
- Избери българското ! Петричко, значи висококачественно ! :)

Нека им мухлясат тревите...:)))
цитирай
15. анонимен - Много пъти съм казвал и се знае - в...
24.09.2011 12:56
tutankhamon661 написа:
Много пъти съм казвал и се знае - вината е изцяло в българския съд.
Докато хвалят полицията, недоволстват от присъдите.
Имам си любим пример, който вече се изтърка: по каква логика гранатометът може да е семейна реликва? Защото точно така го определи българският съд.
При това положение не виждам как ще оценят "качествената му" работа, след като няма такава.
Hе Куцкова, а още сто куци коне да излязат, барабар с националния отбор по футбол, хората виждат фактите. Никой не ни е виновен.



Едва ли има по фрапиращ случай, от този с 600-те кила, амфетамини за лична употреба...случая в опицвет преди време, повечето ги пуснаха точно един месец, след задържането им, без присъди, без нищо,,,,прекратиха делото!!
По голям майтап, от това няма!
цитирай
16. sherif - Алената,
24.09.2011 16:18
много си хубава ти ма, кукло. И какви мустаКи вадиш. Панайот Хитов ще ти завиди.
:)))))
цитирай
17. toxic - Българската асоциация на пушещите ...
24.09.2011 17:58
canis написа:
Българската асоциация на пушещите холандска трева и други холандски боклуци обявиха бойкот и спират да пафкат. Действията са в отговор на спъването за влизането на България в Шенген от страна на Холандия...
- Избери българското ! Петричко, значи висококачественно ! :)


Че и скъпо продават семената на качествената стока гадните холандци. 10 броя=120 до 160$ Пълен бойкот за такива спекуланти ;))
цитирай
18. toxic - Колко камъчета обръщат колата. За ...
24.09.2011 18:00
lisa19 написа:
Колко камъчета обръщат колата. За някои са дребни, но си спират движението. Поздрави за поста.


Права си, Лиске. Всичко е навързано и наскоро стъкмистът А. Райчев каза: "Преходът свърши. И промени в близко време не очакват". За първи път ще се съглася с него.
цитирай
19. анонимен - Криворазбраната шенгенизация
24.09.2011 23:22
http://wp.me/p1DYkX-Bt
цитирай
20. анонимен - България още да не е в Шенген & Bulgaria is not yet in Schengen
25.09.2011 20:09
http://wp.me/p1DYkX-BQ
цитирай
21. toxic - 19. danailvdimitrov
26.09.2011 14:29
прав си, че порнографията е пълна и повсеместна, но при нас е по-явна и в по-големи количества. Колкото до масонския кръг държави, нали виждаш как ни държат в периферията му. Максимум полза, минимум загуби за тях, а сините знамена със звездичките се веят гордо :)
От чипа или друга подобна джаджа няма да избягаме ако се стигне дотам. Щом още не са ни ги монтрирали, значи нещо куца в технологията и може да се позабавят с някое и друго десетилетие :)))
цитирай
22. анонимен - Цар Киро и Царица Костадинка & Kiro King and Queen Kostadinka
26.09.2011 18:54
Цар Киро и Царица Костадинка & Kiro King and Queen Kostadinka
http://wp.me/p1DYkX-Cn
цитирай
23. анонимен - Българските граждани не са равни пред закона & Bulgarian citizens are equal before the law
26.09.2011 18:54
Българските граждани не са равни пред закона & Bulgarian citizens are equal before the law
http://wp.me/p1DYkX-Cx
цитирай
24. анонимен - Конфликтът в Катуница
26.09.2011 18:55
Конфликтът в Катуница
http://wp.me/p1DYkX-BA
цитирай
25. анонимен - ПРЕСТЪПНОСТ, КОРУПЦИЯТА И МЕДИИТЕ & CRIME, CORRUPTION AND THE MEDIA
26.09.2011 18:56
ПРЕСТЪПНОСТ, КОРУПЦИЯТА И МЕДИИТЕ & CRIME, CORRUPTION AND THE MEDIA
http://wp.me/p1DYkX-Be
цитирай
26. анонимен - БЪЛГАРИЯ Е ШАМПИОН ПО ТОЛЕРАНТНОСТ & BULGARIA IS CHAMPION OF TOLERANCE
26.09.2011 19:18
БЪЛГАРИЯ Е ШАМПИОН ПО ТОЛЕРАНТНОСТ & BULGARIA IS CHAMPION OF TOLERANCE
http://wp.me/p1DYkX-CD
цитирай
27. анонимен - Пловдив като „цигански град“ & Plovdiv as „Gypsy Town“
26.09.2011 19:41
Пловдив като „цигански град“ & Plovdiv as „Gypsy Town“
http://wp.me/p1DYkX-CH
цитирай
28. анонимен - Hello!
02.02.2012 11:23
Hi! my celebrity is Jully. I would like to meemeet admissible boy :)
This is my homepage - http://jskdh5jkd7djh4.com/l
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: toxic
Категория: Забавление
Прочетен: 1287549
Постинги: 77
Коментари: 1398
Гласове: 2182
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031