Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2016 13:19 - Бойко Борисов: Р. Овч. ми е най-ценният матрял
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 4279 Коментари: 1 Гласове:
11

Последна промяна: 16.07.2016 13:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Сега ще ви покажа култов епизод от снощната Панорама, по БНТ (от ТУК):

Бойко Василев – Добре! Но дори да го продадем (реактора за АЕЦ "Белене" - бел. Г.К.) на Иран това ще е със загуба. Нали?

Теменужка Петкова – Да, трябва да бъдем много внимателни, когато обсъждаме този вариант, с продажбата на оборудването на трета страна. За това, защото трябва да си припомним, така, нашият лош опит от 2007-ма, 2008-ма година, когато беше продадено старото оборудване за АЕЦ „Белене”, и то беше продадено наистина за жълти стотинки. Така че ние не трябва да допускаме това. Това не трябва да бъде варианта на всяка цена. Много внимателно трябва да анализираме всеки един детайл, от всеки един от вариантите, за да изберем този, който е най-подходящ и, който защитава в максимална степен интересите на страната.

БВ – Е, кой е виновен, че стигнахме до тук?

ТП – Ами в арбитражното решение ясно е казано, каква е причината, за да се стигне до този арбитраж и той да стане възможен. Това е едно Допълнение №5, което е подписано през месец ноември 2008-ма година. Със това Допълнение №5 бившите изпълнителни директори на Националната електрическа компания възлагат на Атомстройекспорт да започнат производството на оборудването с дълъг цикъл на производство, чиято стойност е 673 милиона евро. Плащат аванс от 74 милиона евро и процеса става необратим. Само да отворя една скоба и да поясня, че това събитие се случва на фона на липсата на договор за инженеринг, доставка и строителство. Такъв договор няма и арбитража го потвърждава.

Това се случи снощи, 15-ти юли 2016-та г. А сега ще ви върна във времето назад, за да разберете ценноста на Р. Овч. за настоящите управници.

6-ти ноември 2005-та г., любимата "медия" на фондация "Америка за (унищожаване на) България", в-к "Дневник" съобщава:


НЕК, АЕЦ и "Булгаргаз" имат нови директорски бордове

Най-големи са промените в ръководството на НЕК, където досегашният изпълнителен директор Васил Анастасов остава само член на борда. Запазването му като част от ръководството на НЕК е свързано със започващата зима и гаранциите да се запази сигурността на енергийната система. Според неофициална информация вероятно Любомир Велков ще бъде назначен за нов изпълнителен директор. Досега той оглавяваше дирекция "Инвестиции", а негов кум е министър Овчаров. Велков е работил в "Енергопроект".

Така и става, Р. Овч. назначава Любомир Велков и Мардик Папазян, за директори на НЕК. Те заемат тези постове до началото на септември 2009-та г. Именно те са изпълнителите на престъпленията, за които говори снощи в Панорама министър енерГЕПИка Теменужка Петкова.

На 5-ти май 2007-ма г. Р. Овч. подава оставка от поста министър на енерГЕПИката, но неговите пионки Велков и Папазян остават и при приемника му Петър Димитров.

image

Това са подписите на двамата хубавци, заради които сме осъдени да платим много над 1 милиард лева, а те от своя страна са изпълнявали волята и нарежданията на патрона си Р. Овч., който ги е инсталирал. На следващият ден, след екскурзията в Техеран Борисов, в студиото на бТВ се похвали, че Р. Овч. (64 години) е "наш служител", като представител на държавата в Лукойл. В същото време неговия (на Р. Овч., като министър) наследник Петър Димитров (67 години) вече трета година продължава да е член на Управителния съвет на Държавно предприятие "Радиоактивни отпадъци".

Детайли за назначаването и държането на Р. Овч. и П. Дим. на държавна ясла можете да си припомните от "
И печелившите от присъдата за над € 620 милиона са ...".

Р. Овч. и П. Дим. ще продължават да живеят за сметка и на гърба на робите, докато сагата АЕЦ "Белене" п
родължава, а тя продължава с по 167 000 евро на ден. Така 620-те милиона евро главница плюс 167-те хиляди всеки ден се събират и после се делкат. Познайте между кого?

Георги Котев



Гласувай:
11



1. gikotev - Re: Здравей.
17.07.2016 12:24
Честно казано не съм виждал съдържанието на приложението. Не мога да кажа нищо повече от съдържанието в статията.
Ползата от тази случка е, че тя показва, че шефовете на НЕК не могат да подписват анекси без знанието на ресорния министър. Това означава, че Велков и Папазян са подписвали харчове за стотици милиони със знанието и съгласието на Р. Овч. и П. Дим.
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9875554
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930