Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2018 11:23 - Тайната на Лоури: Неквалифициран работник, който напусна училище на 14 години и умря сам на 86 години, остави невероятно тайно наследство от 400 картини, които
Автор: zahariada Категория: Изкуство   
Прочетен: 3114 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          Тайната на Лоури: Неквалифициран работник, който напусна училище на 14 години и умря сам на 86 години, остави невероятно тайно наследство от 400 картини, които сега се излагат в художествена галерия https://www.dailymail.co.uk/news/article-6308049/Unskilled-labourer-left-school-14-died-aged-86-left-incredible-secret-art-legacy.html?fbclid=IwAR1YmYXSNueYR7eGsa1RTk5ysTE3KCWvX3guD3-pk_9v-NarQqxNxEmddXw

  • Неквалифицираният работник Ерик Тъкър от Уорингтън, Чешир, има тайно художествено наследство до 400 картини
  • Той напуснал училище на 14 години, работил много занимания и умирал сам - с роднини, които не са знаели, че е боядисал толкова много
  • Неговите картини изобразяват живота на работническата класа - и h бившият дом ще бъде превърнат в безплатна временна художествена галерия

От ДЖОУЗЕФ ЗАКОН ЗА MAILONLINE и ДЖЕЙМС ТОЗЕР ЗА DAILY MAIL

ПУБЛИКУВАНО: 19:01 BST, 23 октомври 2018 г. АКТУАЛИЗИРАНО: 09:36 BST, 24 октомври 2018 г.

 

image   23
     

Роднините на покойния Ерик Тъкър едва сега осъзнават мащаба на страстта си към изкуството

Притиснал на любимата си маса в местната си местност, Ерик Тъкър често скицирал другите си пиячи на парчета хартия.

Независимо от единственото му обучение с четка за писане като стаж за писане на знаци, веднага щом се върне у дома, ще измъкне статива си и ще донесе живот на класическите сцени на работническата класа.

Но едва след смъртта на пенсионирания строител на 86-годишна възраст по-рано тази година, роднините осъзнават мащаба на страстта си към изкуството.

Те бяха зашеметени, за да намерят близо 400 картини за маслени бои и акварели, подредени около къщата на края на терасата в Уорингтън, Чешир, където ергенът живя сам за почти целия си живот.

Натрупани върху гардеробите, притиснати във вентилационния шкаф или скрити в бараката, бяха изобразяващи образи на следвоенния живот в индустриалния север на възпитанието му. 

Като се има предвид известната работа на Л. Лоури, необичайното натрупване включваше пушили пъбове, барабани, улички и фабрики, населени с плоски шапки, носещи местни жители и техните съпруги.

Въпреки това той отказа да предложи да продаде или покаже картините си, предпочитайки да задържи седем десетилетия работа, скрит вкъщи, дори и след влошаването на артрита да го принуди да си приготви четките.

image   23
     

Има няколко картини на клоуни, които следват любовта на Ерик към цирка като дете

image   23
     
 

Ерик Тъкър почина на 86 години през юли миналата година. Неговият брат Тони и семейството са открили над 400 невидими творби и провеждат изложба в бившата си къща, вдясно

image   23
     

Повечето от снимките се отличават със сцени от пушещи пъбове, барове и фабрики с барабанни тераси, показващи плоски местни жители с техните съпруги

image   23
     

Циркът и клоунските портрети, включително този по-горе, следват любовта на Ерик към цирка като дете

Този уикенд, бившият дом на кабинета на господин Тъкър ще се превърне за два дни в изложба на неговата работа, която вчера беше похвалена от критиците като умела и добре характеризирана.

По-малкият му брат Тони, на 76 г., каза: "Знаехме, че Ерик има страст към изкуството, но никога не е осъзнал, че е натрупал огромна колекция в дома му. 

"Той беше много скромен човек, който никога не е разговарял с уменията си и въпреки че е направил скици в местната му формация, той се е явявал на всички, за да бъде обикновен Джо.

"Сега цялото семейство е чудесно и всички работихме заедно с надеждата, че ще се справим с работата на Ерик и ще му дадем признанието, което толкова силно заслужава. Тъжно е, че не е жив да види това да се случи.

image   23
     

Изследването на Ерик, където продуцира част от творбите си. Според брат си той е "много скромен човек" и никога не е разговарял с уменията си

image   23
     

Ерик често пил в местните кръчми и работещи мъжки клубове, а картините му често се базират на сцени в бара

image   23
     

Масивната колекция от картини, включително тази по-горе, беше открита само от роднини, след като ергенът, който живее сам във Warrington, Cheshire, почина през юли

image   23
     

До 45 от неговите картини ще бъдат изложени в изложба, озаглавена "60 години невидимо изкуство". Бившият дом на Ерик е временно да се превърне в безплатна художествена галерия само за един уикенд

Г-н Тъкър - най-възрастният от трите деца - е роден в имота през 1932 г. и напуска училище през 1946 г., когато е бил на 14 години без никаква квалификация. 

Взел е бокса и е служил четири години в кралските конници в Германия, преди да работи за местни строителни предприемачи и починал през юли. 

"Ерик не се справя много добре в училище", спомня си брат му. "Не му харесваше да бъде организиран или хората да му казват какво да прави, но той беше интелигентен и творчески.

Въпреки че има артрит през по-голямата част от живота си, той никога не престава да рисува. Обадих се до къщата и го намерих да рисува на предния салон.

image   23
     

Ерик превъзмогва артрита, за да създаде 400 маслени и водни цвята в своето проучване, изобразяващо живота на работническата класа в родния му град, включително миньор, над

image   23
     

След това семейството отива да изчисти дома си, след като той почина, и направи шокиращо откритие на до 400 картини, съхранявани по цялата къща, включително в бараката

image   23
     

Някои от творбите на Ерик Тъкър са подобни на тези на LS Lowry, световно известен художник

- Той никога не е имал изкуство, но е бил много отдаден. Той беше много скромен. Живопис не беше хоби, това беше неговият живот. 

Г-н Тъкър често пил в местните кръчми и работещи мъжки клубове, а картините му често се базират на сцени в бара. 

Има и няколко картини на клоуни, които следват любовта си към цирка като дете.

Неговият брат добавил: "Всеки път, когато е бил в кръчмата, той щял да рисува върху парчета хартия и да привлича хора в кръчми в Уорингтън и Манчестър.

image   23
     

Тони Тъкър в предната стая на брат си. Ерик подрежда картините си около къщата и дори над гардероба

image   23
     

Тони Тъкър извън изложбата на брат си Ерик в Уорингтън, Чешир, който държи картина

image   23
     

Почти непроменената спалня на Ерик Тъкър, пълна с бойни паметници и художествени книги

image   23
     

Къщата на Ерик Тъкър при крал Джордж Кресен, Уорингтън, където живееше сам. Неизвестно на семейството си, той изрисува до 400 маслени и водни картини в своето учебно заведение и в дневната

image   23
     

Къщата на Ерик Тъкър при крал Джордж Кресцент, Уорингтън, където рисува до 400 картини с маслени и водни бои

"Той не е имал формално изкуство, освен знание, но знанието и оценката му за боядисването е широкообхватна - и неговите мнения по въпроса са напълно валидни. 

"Той е получил оферти, за да изложи или купи работата си, но по някаква причина той отказал, тъй като не искал картините му да се раздават.

"За съжаление му артрит в крайна сметка не му позволи да държи четка боя, но той каза, че иска картините му да се видят, след като той е отишъл.

- Току-що приехме, че ще бъдат няколко парчета - но не и 400. Те бяха подредени навсякъде около къщата му в бараката си и върху гардеробите.

image   23
     
image   23
     
 

Ерик, на снимката като младо момче, си тръгна, взе бокса и служи четири години в Кралската конна гвардия в Германия, на снимката вдясно, преди да се върне в Уорингтън в Чешир. Ерик беше най-старият от трите деца. Той е роден в имота през 1932 г. и напуска училище през 1946 г., когато е на 14 години

image   23
     
image   23
     
 

Ерик като младши боксьор си тръгна, а Ерик като тийнейджър, нали? След завръщането си от армията той работи като местно неквалифициран работник

image   23
     
image   23
     
 

Ерик Тъкър, прав, с майка си, а също и с по-малкия си брат Тони. Брат му каза, че артритът му в крайна сметка е предотвратил Ерик да държи четка за боя, но той каза, че иска картините му да се видят, след като той е изчезнал

Този уикенд бившият дом на г-н Тъкър на крал Джордж Кресент ще стане безплатна художествена галерия, изобразяваща 45 от неговите картини на двудневна изложба, озаглавена "60 години невидимо изкуство", след което някои от тях вероятно ще бъдат продадени.

Робин Симон: Смес от топлина и мрачност, той е истинска находка 

С РОБИН СИМОН, ДНЕВЕН ПОЛША КРИТИКА

Ерик Тъкър, подобно на съкровището му на картини, е истинско откритие. Неговият стил е много подобен на този на LS Lowry. Тук са същите кръчми, клубове и заводи, същата северна смес от топлина и мрачност.

Има голяма разлика. Лоури се задоволяваше с анонимни мъже, но Тъкър изобразява истински хора, герои, които можеш да видиш в претъпкана стая всяка нощ в Уорингтън. После Лоури отново направи печалба.

Тъкър никога не можеше да понесе изложба. Трябваше да го направи.

Тъкър има най-добра техника за боядисване на масла и акварели, със здраво усещане за тон и цвят. Това са сериозни неща.

Това, което придава картините му на професионален въздух, трябва да бъде влиянието на белгийския художник Джеймс Енсор. Тъкър можеше да види произведенията си в книгите.

Има една и съща любов на клоуни и тълпи, както и повишена характеристика. Може дори да има същата интензивност при нанасянето на боята.

Има много професионални художници, които са направили много по-лоши картини.

За всички цели и цели, Тъкър беше истински професионалист.

.

Местните художествени галерии вече се свързват със семейството, за да покажат работата на г-н Тъкър.

Мартина Мърфи, културен мениджър в музея и художествената галерия Уорингтън, заяви: "Това е невероятна находка.

"Да мислиш, че човек е бил толкова проницателно творчески през целия си живот, но никога не е споделял, че работата е забележителна.

"Г-н Тъкър очевидно е намерил вдъхновение в пейзажа и героите около него, а огромният обем работа предполага, че е имал истинска страст към използването на четчица.

"Това откритие дава моментна снимка за това, какъв е животът за работник от работническата класа във Варингтън по това време. 

"Това ни дава представа за едно все по-забравено минало и заслужава да бъде забелязано в резултат на това." 

Daily Art критикът Робин Саймън, редактор на The British Art Journal, казва, че е впечатлен от това, което е видял.

"Изглеждат ми много интересно, приятна микс от LS Lowry и белгийски художник от 19-ти век като Джеймс Енсор", каза той.

"Лоури има смисъл като влияние - една и съща част на страната, подобни кръчми, клубове и фабрики - и той може би е виждал работата на Енсор в книгите.

- Той има добра техника и наистина може да рисува. И сцените в картините са изпълнени с добре характеризирани индивиди.

"Той има добро чувство за тон и цвят и истински предизвиква атмосферата на сцената, която създава". 




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
1. troia - Благодаря ти
26.10.2018 16:06
При теб винаги научавам интересни неща!
Поздрави!
цитирай
2. zahariada - Да
26.10.2018 16:51
И аз ти благодаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39741972
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031