Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2010 20:46 - Наивна конспиративна приказка за "лека нощ"
Автор: toxic Категория: Политика   
Прочетен: 7085 Коментари: 30 Гласове:
8

Последна промяна: 25.11.2010 20:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

   Две крави пасат на полянката и се радват на последните есенни лъчи. Едната от тях махнала замислено с опашка и казала на другата: 

“Знаеш ли, понякога ми се струва много съмнително, че хората се грижат така добре за нас. Имам чувството, че го правят само за да ни вземат млякото и да ни заколят накрая”.

 А другата отговорила:

 “Аре стига с тия конспиративни теории, че ми писна вече.”

 

   Теориите за новия световен ред, конспирация, зелените човечета, които ни управляват с mind control и тайната, че президентът на САЩ и шефа на МВФ са преобразени гушероподобни са запазена територия на тихите параноици. И все пак теориите, “фактите” и  “доказателствата” стават все по-популярни и на принципа, че една лъжа повторена сто пъти става истина, все повече хора вярват в тях. Основният им успех се дължи на факта, че в тях има част истина, а останалото е градска легенда. Естествено, че съществуват влиятелни групировки, които прокарват лобистки закони и си сътрудничат, когато интересите им съвпадат, а през останалото време всеки гледа да прецака другарчето. Но чак пък древен заговор на тайни сили, които е планирал новият световен ред още когато викторианците покривали масите до земята, за да не навяват краката им греховни мисли, едва ли. 

Един много логичен въпрос се задава в полза на конспирациите: 

"Можете да отидете на екскурзия в конгреса на САЩ и да послушате дебатите, но във времето, когато заседава ръководството на МВФ журналистите не ги пускат дори да се доближат до сградата."
  Защо е така? Защото конгресът на САЩ дреме и си убива времето в празни приказки точно като родното ни велико народно събрание, докато интересните неща се случват на Уолстрийт.  Политиците не се избират за да защитават обикновенния гражданин и неговите интереси, нито “държавата” и нейните, а интересите на големите местни или национални икономически, дори понякога престъпни групи, които имат достатъчно пари, за да си платят за това. 
     По дефиниция държавата е договор, в които гражданите се отказват от част от своите права /да не крадат и да не убиват/, за да получат останалите си  правно гарантирани /да не бъдат ограбени и убити/. Но това е само рекламата. Функцията на държавата е да пази самата себе си - тоест елита, който я поддържа, управлява и се самовъзпроизвежда. Лицето на този елит са политиците, те имат представителна функция и предназначението им е изключително декоративно и камуфлажно. Политици рядко влизат в затвора, защото все пак икономическите групи зад тях ги пазят. Обикновено осъждат някой “провинил” в непослушание за назидание на другите политици, да не забравят кой и защо ги е изпратил там. Толкова по въпроса за “местното самоуправление” на национално ниво. И понеже ние сме скромна по възможности, а и по дух страна, сме и една малка пионка в международната игра на Монополи. Погледнато от птичи поглед схемата е същата, но вече не касае само една държава, а области и сфери на влияние в международен мащаб. Това е частта истина в конспиративните теории, останалото са страшни приказки за порастнали деца.

 imageГласувай:
8
01. tutankhamon661 - Абе да ти кажа честно, аз вярвам в ...
25.11.2010 21:36
Абе да ти кажа честно, аз вярвам в това, че има някаква конспирация. Едно време не беше така, даже се забавлявах, но доста неща започнаха да се изпълняват, точно както са описани в някои книги. Прекалено много станaха "съвпаденията".
Ако прочетеш повече по въпроса, сигурно ще признаеш, че не е толкова нелогично да се изгради план за икономическо заробване на света. Особено ако разполагаш с всички необходими лостове.
Всъщност не знам какво точно разбираш под "нов световен ред". Може би говорим за различни неща. Утре ще се опитам да събера в един коментар някои факти, защото ми е интересно как ще ги обясниш.
цитирай
2. toxic - Не е проблем да се изгради план за ...
25.11.2010 21:44
Не е проблем да се изгради план за световно господство. Проблемът е в изпълнението му. Нали знаеш, че всяка група се разпада накрая от вътрешни колизии. Като говорим за господство светът може да има само един господар. Няма никаква логика най-великите да си "поделят" властта. Напълно противоречи на човешката природа. А икономическото заробване отдавна е факт според мен, но не от едно лице, орден или група. Тези конспирации ми приличат на магическите обяснения от древността. Като не можем да си обясним някой по-глобален икономически процес си го обясняваме по древния начин - със съвременни богове.
цитирай
3. tutankhamon661 - toxic
25.11.2010 21:58
Не става дума за поделяне на властта, а само за един господар, който е нещо като цар. Икономическото заробване е факт, но ще стане още по-лошо, когато ВСИЧКИ изгубят собствеността си. То е казано преди векове: с добро няма да стане и никой не е толкова луд. Затова създай условия, за да го принудиш. По принцип хората не биха взели кредит, но ако от това зависи съществуването им, ще го направят. Тази криза подхлъзна голяма част от населението. Някои са по-жилави, но и на тях ще им намерят цаката.
Говорим за едно и също, но го гледаме от различни страни. Когато мога, ще обясня по-подробно. Сега говоря само общи неща.
цитирай
4. toxic - За едно и също говорим. Става все ...
25.11.2010 22:14
За едно и също говорим. Става все по-гадно, защото вече и в България навлизат изпитаните маркингови схеми и голяма част от хората им се поддават. Разчита се на спечелване на доверието, объркваща реклама, надписи с малки букви и какви ли не трикове. Особено банките са богове в това отношение. А в България лесно ще вземат собсвеността - например здравни осигуровки, глобата за неплащане 3 месеца е 500 лв първи път, втори - 5000 лв май. Отива в Агенцията по държавни вземания, нямаш 5000 и жилището ти гори. Очаквам да вдигат данъци, такси, глоби и когато започнат да ги прибират половин България ще е на улицата. Но ще стане постепенно, за да няма социални революции :) Мисля, че ще живеем като американците накрая, кредити до живот, новото робство.
цитирай
5. tutankhamon661 - toxic
28.11.2010 20:26
Реших, че е най-добре да ти посоча два блога, които са посветени на тези и други подобни теми.


http://minchomin.blog.bg/

http://estirbg.blog.bg/


Не знаех, че съществуват тези хора, но те се свързаха с мен на лс. Не съм ги питал какво ги е привлякло към моя блог, но общо взето съм съгласен с написаното от тях. Не съвсем, обаче съм склонен да допусна и малко вероятното, вместо да пропусна някой реален факт.
Ще ми е интересно ти какви заключения ще направиш.
цитирай
6. toxic - Какво мога да кажа, Фараоне? Всеки ...
29.11.2010 18:43
Какво мога да кажа, Фараоне? Всеки човек има система от вярвания, която му помага да си изгради свой образ за света. Ясно е, че не е задължително тези вярвания да са рационални, достатъчно е индивидът да вярва в тях. Както казват Бог съществува и е реалност за тези, които вярват в него. Аз съм груб материалист /и атеист/ :), но не изключвам някои "необясними и феноменални" явления да си намерят съвсем реално научно обяснение в бъдеще. Сега ще ти дам пример с "Тайната". Няма начин да не си чувал за нея - Законът на привличането и Тайната се мотаят в книжарните по цял свят, има ги на всяка крачка в интернет, а авторите им станаха милионери от книги и семинари /където е ключът на загадката, ако ме разбираш правилно :))/ "Тайната" най-общо казано е "Ако искаш да получиш нещо мисли за него позитивно, визуализирай си го и то ще се случи, защото вселената откликва на твоите мисли, негативни или позитивни. При някой това е проработило. Ами естествено - повярвали са в себе си и във възможността да получат това нещо, фокусирали са се върху желанието си , начерали са план и са предприели необходимите действия. Ако са си пожелали нещо реално, защо да не се случи? Няма никаква Тайна. Така е и с много други неща.
Какво е привлякло тези блогъри към твоя блог? Ами противоположностите се привличат :))
цитирай
7. sherif - Всяка конcпирация рано или късно cи ...
29.11.2010 19:53
Всяка конcпирация рано или късно cи намира шерифа. Така мисля аз.
цитирай
8. toxic - "Всяка конcпирация рано или късно cи намира шерифа"
30.11.2010 07:24
каза Шерифът, гледайки замислено боядисания си в зелено кон, със залепена бележка на него :"Заменям спешно за фикус" :PPp
Добро утро, шерифе :)
цитирай
9. captain - Много конспирации са ми спретвали ...
30.11.2010 09:28
Много конспирации са ми спретвали из тропическите джунгли и по разни вертепи. Нищо не постигнаха, но вместо това срещнаха Създателя - всичките ги избесих по реите. Никой не се ебава с кръвожадния корсар!
цитирай
10. toxic - Оставил си един жив на необитаем ...
30.11.2010 11:02
Оставил си един жив на необитаем остров на 65 градуса северна ширина. Всеки път като минаваме покрай него маха като луд от острова, пали разни огромни огньове, подскача и крещи нещо, но е прекалено далеч за да го чуем. Какво ли иска този човек?
цитирай
11. captain - Оставил си един жив на необитаем ...
30.11.2010 11:24
toxic написа:
Оставил си един жив на необитаем остров на 65 градуса северна ширина. Всеки път като минаваме покрай него маха като луд от острова, пали разни огромни огньове, подскача и крещи нещо, но е прекалено далеч за да го чуем. Какво ли иска този човек?

Иска мезе за ракията. Коварно го оставих без тази важна добавка. Нека му е! Друг път да слуша повече.
цитирай
12. defender - Това значи било новото сборище на ...
30.11.2010 13:18
Това значи било новото сборище на Пазителите. Добре. Значи официално признаваме Токсик за наше момиче. Честито, Токсик! Ти си вече Mомиче на Пазителите.
цитирай
13. toxic - Мерси, Defender :) Не е ли това мо...
01.12.2010 12:32
Мерси, Defender :) Не е ли това момента, когато започва да свири героична музика, вадим кървавите печати и рома, а на сутринта никой не си спомня какво се е случило за да го запишем в корабния дневник.... :))
цитирай
14. tutankhamon661 - Правилно. Дълго време Toxic дей...
01.12.2010 14:41
Правилно. Дълго време Toxic действаше под прикритие, но дойде моментът да се разбере, че е наше момиче. Наздраве!
цитирай
15. анонимен - payday loans online 830 3908
19.10.2012 09:12
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#18055>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#12282>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#10332 payday loans online
цитирай
16. анонимен - buy generic viagra 421 3630
19.10.2012 20:43
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#4840>viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#8694>viagra online</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#7036 buy viagra
цитирай
17. анонимен - cheap levitra online 5127
20.10.2012 11:31
<a href=http://orderlevitrahere.com/#repti>cheap levitra online</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#malxd >cheap levitra online</a> , http://orderlevitrahere.com/#wbwxi levitra online
цитирай
18. анонимен - viagra 120 mg 14169
21.10.2012 14:54
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#guboo>generic viagra</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#jyvej >viagra online without prescription</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#sjtwe order viagra
цитирай
19. анонимен - order kamagra 17484
21.10.2012 23:54
<a href=http://orderkamagranow.com/#lknvp>kamagra jelly 100mg</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#jrzpp >online kamagra</a> , http://orderkamagranow.com/#wdhxj order kamagra
цитирай
20. анонимен - cheap cialis online 5427
22.10.2012 23:09
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#edjjf>cheap cialis online</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#wpjdi >buy generic cialis</a> , http://ordercheapcialishere.com/#qgezb cialis 40 mg
цитирай
21. анонимен - buy viagra 9624
24.10.2012 11:31
<a href=http://viagrastorehere.com/#hwitl>buy viagra online</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#xulhs >viagra online</a> , http://viagrastorehere.com/#ecduk generic viagra
цитирай
22. анонимен - payday loans 340 6849
24.10.2012 20:20
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#1780>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#5681>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#8659 payday loans
цитирай
23. анонимен - generic cialis 786 17106
24.10.2012 21:40
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#14805>buy cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#13002>buy cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#6706 generic cialis
цитирай
24. анонимен - buy cialis 5376
25.10.2012 17:07
<a href=http://cialisstorehere.com/#kdvtk>cialis online</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#ubqkr >generic cialis</a> , http://cialisstorehere.com/#dubhn generic cialis
цитирай
25. анонимен - generic levitra 11838
26.10.2012 05:34
<a href=http://levitrastorehere.com/#upech>generic levitra</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#gtiwe >buy levitra</a> , http://levitrastorehere.com/#bpann buy levitra online
цитирай
26. анонимен - cheap kamagra 1027
26.10.2012 05:37
<a href=http://kamagrastorehere.com/#qtnyo>buy kamagra</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#vjdsq >buy kamagra online</a> , http://kamagrastorehere.com/#qzwnc generic kamagra
цитирай
27. анонимен - cialis online 795 18411
30.10.2012 11:15
<a href=http://buycialisonlinepharma.com/#6024>buy generic cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinepharma.com/#15880>buy cialis</a> , http://buycialisonlinepharma.com/#5836 cialis online
цитирай
28. анонимен - viagra online without prescription 13325
01.11.2012 01:32
<a href=http://cheapgenericviagranow.com/#jwxts>viagra online</a> - <a href=http://cheapgenericviagranow.com/#yjpma >buy viagra</a> , http://cheapgenericviagranow.com/#qpaub cheap generic viagra
цитирай
29. анонимен - order propecia 15203
01.11.2012 05:33
<a href=http://cheapgenericpropecianow.com/#jldtj>buy propecia</a> - <a href=http://cheapgenericpropecianow.com/#tzbhz >buy propecia</a> , http://cheapgenericpropecianow.com/#uvtxz buy propecia online
цитирай
30. анонимен - generic pills
02.11.2012 02:17
http://cheapviagraqual.com | http://cheapviagraqual.com/#5101 - cheap viagra | <a href=http://cheapviagraqual.com/#6028>cheap viagra</a>
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: toxic
Категория: Забавление
Прочетен: 960124
Постинги: 77
Коментари: 1397
Гласове: 2182
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31