Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2014 18:41 - Как Нигерия се отърва от еболата само за 3 месеца http://www.blitz.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 800 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Как Нигерия се отърва от еболата само за 3 месеца СЗО похвали африканската държава за бързата реакция Публикувано: 21 окт. 2014     Лагос, Нигерия image Още по темата image СЗО обяви Нигерия за свободна от ебола!  3 659
След като Нигерия беше обявена от Световната здравна организация (СЗО) за страна, свободна от ебола, сега от африканската страна се очаква да сподели опита си за срправяне с епидемията. В Нигерия болестта влезе на 20 юли, когато либериец, присъствал на починалата от ебола своя сестра, заминал за Лагос въпреки предупрежденията на лекарите, съобщава „Гардиън“.По време на полета Патрик Сойер повърнал, при кацането също, а колата, която го чакала, го закарала право в болницата. Първоначално лекарите го лекували от малария, защото той отричал да е контактувал с болни от ебола.

Веднага след като беше потвърдено, че става дума за ебола, здравните власти в Нигерия предприеха мерки за ограничаването й. Всеки, който може да е бил изложен на вируса, беше открит, изследван и изолиран, за да се види дали ще развие симптомите. Разследващите екипи успяха да проследят и открият всички, контактували със Сойер, включително и с цената на преследване по улиците и чукане по врати без номера и обозначения.

19 са заразените в Нигерия, 7 от които са починали. В гъстонаселените градове на Нигерия щетите можеха да бъдат много по-големи. Но африканската страна създаде централизиран спешен операционен център, в който бяха включени много здравни експерти. В университетската болница в Лагос той отвори и първокласна лаборатория, която може да прави изследвания и да поставя диагнози за по-малко от 24 часа.

Правителството не пожали средства за финансиране на мерките. Телевизионни и филмови звезди бяха използвани да успокояват и информират хората. 150 души издирваха контактували с болни хора, а в търсенето бяха включени и GPS системи. Оценката на СЗО е за „детективска епидемиологична работа от световна класа“.

Всеки заразен с ебола е трябвало да бъде щателно проучван за контактите си с други хора. Списъкът с контактите набъбнал до 898 души, като не всички са били в Лагос. Заразена медицинска сестра, пътувала 310 мили, се е срещнала с 21 души. Най-големи проблеми, обаче, създал човек, срещал се със Сойер. Той заминал за петролната столица на Нигерия – Порт Харкур, където заразил доктор. Докторът, който починал, е контактувал с 526 души, включително членове на ръководена от него църква, които участвали в ритуал за изцеление и държали ръцете му.

Общо „търсачите на контакти“ имали 18 500 лични срещи с хора, на които мерили температурата и търсили симптоми на ебола. Всеки, който се е опитал да им избяга, е бил намерен и върнат под медицински надзор.

От СЗО обобщават, че бързото издирване на потенциални заразени е жизненоважно за ограничаване на епидемията.

Не дай Боже това да се случи във видната  европейска страна,голям член, на ЕС и НАТО - България...!
Ще изгинем /най-сетне/,до крак! Единствено,което "държавата" ще направи,ще  е супер организация... по  отпечатване на некролози,безплатно,от бюджета...естествено за "бедните", за малцинствата, ако не успеят да ги опазят по специален начин! Българите-директно в екарисажите! Проблемът е във вноса на Еболата,но правителството усърдно  мисли по въпроса! Ще внесат не бойте се, деца! Ще внесат! Ваксините за какво са?Ами питейната вода,ами натовският въздух и небе,храната...? Така че, не бойте се! Н.М.





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19703372
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031